Nieuws

Film over jonge amazone bekroond

Op het SportFilmFestival Rotterdam werd de film Tiffany’s Droom zaterdagavond 14 april bekroond met de SportFilm Award. Filmmaakster Wendelien Voogd ontving daarvoor een cheque van tweeduizend euro en uitzending naar internationale sportfilmfestival in Milaan.

Tiffany’s Droom is een documentaire over de jonge amazone Tiffany de Jong, die als eerste van haar manege is geselecteerd voor het Talententeam en droomt van een carrière in de topsport. De twee andere genomineerde films waren van FOX-verslaggever Leo Oldenburger (over de voormalige Rotterdamse ijshockeyclub Gunco Panda’s) en Ross Walker (over een jongetje dat de weg van oud-bokser Bep van Klaveren wil volgen).

Met 2700 betalende toeschouwers, uitgesmeerd over vier dagen, was de belangstelling voor het SportFilmFestival Rotterdam dit jaar opnieuw groter dan bij de drie voorgaande edities. Op het programma stonden 24 sportfilms en documentaires. Na drie edities in Cinerama was dit jaar Lantaren/Venster op de Kop van Zuid het decor van het evenement.

,,Afgaande op de reacties mogen we van een geslaagd festival spreken. De nieuwe locatie is prima bevallen. De opkomst was goed, vooral afkomstig uit de regio Rijnmond. We streven naar meer landelijke bekendheid”, zegt Rob Langenberg, zakelijk directeur van sportmarketingbedrijf SportVibes dat verantwoordelijk is voor de organisatie.

Op het programma stonden onder meer films over het Feyenoord-dna, Guus Hiddink en Zuid-Korea, Arsenal,  de voetballers Maradona, Totti en George Best, diverse Olympische Spelen, wielrenner David Millar, de Amstel Gold Race en de spraakmakende tennisfilm ‘Battle of the Sexes’. Naast de films kende het programma ook een dagelijkse talkshow, drie avonden onder leiding van Wilfried de Jong en op de slotavond gepresenteerd door Barbara en Frits Barend.

Tot de gasten bij de talkshows behoorden onder anderen voetbalcoach Guus Hiddink, ex-tennisster Betty Stöve, ex-wielrenner Steven Rooks, voormalig NBA-kampioen Francisco Elson en schaatscoach Jac Orie. 

Guus Hiddink bij de entree van het SportFilmFestival Rotterdam. (Foto: SportVibes)