Nieuws

Alternatieve WK-invalshoeken op podcast

Wie tijdens het WK voetbal iets anders wil dan NOS of RTL, kan ook een beroep doen op de podcast ‘Neutrale kijkers’. Volgens de podcast-makers Yordi Yamali (31) en Peter Buurman luisteren er dagelijks zo'n vierduizend mensen en is de podcast al tweemaal live opgenomen in een volle zaal van De Balie in Amsterdam. 

Yamali en Buurman zoeken steeds naar invalshoeken die bij de NOS en RTL onbesproken blijven, vertellen ze in NRC. Yamali: ,,In eerste instantie bespraken we de dagelijkse rompslomp om ons kort te introduceren voordat we aan het voetbal beginnen, maar inmiddels hoor ik vooral: laat dat voetbal maar zitten."

Yamali en Buurman zijn ook via Twitter actief. Zo hebben ze met de hashtag #Elshoffniet een campagne ingezet om NOS-commentator Jeroen Elshoff de finale toe te wijzen. Yamali: ,,Want hij is gewoon de beste - maar er spelen vaak andere belangen. We willen niet alleen maar de NOS bashen, maar de verslaggeving hoort wel bij de beleving van zo'n toernooi." 

Buurman: ,,Ik zal dit WK toch herinneren als het WK waarin Rafael van der Vaart in zijn stoel ligt en spelers ontdekt die al tien jaar bekend zijn." 

De podcast Neutrale Kijkers wordt geproduceerd onder verantwoordelijkheid van podcastproducent Dag en Nacht Media.