Nieuws

Vier nieuwe columnisten treden aan

Op deze website treden vier nieuwe columnisten aan als opvolgers van Gert Lammerink, die tot het najaar zijn bijzondere kijk op sportgebeurtenissen beschreef.

We hebben even de tijd genomen om geschikte opvolgers te vinden, maar die hebben we nu gevonden in Natasja Weber, Yoeri van den Busken, Lisa Deen en Hans Klippus. Twee mannen, twee vrouwen, keurig verdeeld, ook wat betreft disciplines en aandachtsgebieden. Zij zullen bij toerbeurt de vaste column aan de rechterzijde van onze website vullen.

Natasja Weber werkt op de gezamenlijke sportredactie van het Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad en BN/De Stem en schrijft over zwemmen, hockey, paardensport, judo en golf. Ze is zwemspecialiste voor de regionale kranten en AD Sportwereld en deed onder meer verslag van de Olympische Spelen in Rio (2016).

Hans Klippus is freelance-journalist en werkte tientallen jaren bij NRC en AD, waar hij tal van sporten (o.a. voetbal, volleybal, hockey, judo en paardensport) versloeg en vele Olympische Spelen bezocht. Verder volgde en volgt hij de ontwikkelingen binnen NOC*NSF, IOC en tal van sportbonden op de voet.

Lisa Deen is freelance-journalist met als specialisme onder meer turnen. Ze schrijft voor diverse edities van het Noord-Hollands Dagblad en De Stentor en tevens voor veel uitgaven van Arko Sports Media. Zij spreekt naaste andere talen ook Portugees en woonde jaren in Lissabon, waar zij werkte onder de naam Bom Dia Lisa. Deen deed verslag van de Olympische Spelen in Rio (2016).

Yoeri van den Busken is hoofdredacteur van de Nederlandstalige editie van het Britse magazine Four Four Two. Hij werkte jarenlang voor De Telegraaf en Voetbal International en deed verslag van vele EK's en WK's voetbal.

Natasja Weber verzorgt vandaag de aftrap.