Nieuws

Taco van den Velde verkiest Emiraten boven VI

Taco van den Velde verlaat na 23 jaar de redactie van Voetbal International. Hij heeft gekozen voor een baan in de technische staf van Bert van Marwijk, die is aangesteld als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Sinds eind 2017 maakte Van de Velde deel uit van de hoofdredactie. Eerder werkten beiden al samen bij het nationale elftal van Saoedi-Arabië en Australië.

Ook tijdens het WK van 2018 was Taco van de Velde werkzaam voor Australië. Zijn eerdere activiteiten als secondant van Bert van Marwijk deed hij nog tijdens zijn dienstverband met Voetbal International. Zijn derde functie bij een voetbalbond gaat hij niet combineren met zijn werkzaamheden bij VI.

Bij Voetbal International maakte Taco van de Velde in 1996 werk van de toen nog vrijwel onbekende data-journalistiek. Hij stelde formulieren samen waarop zijn collega-verslaggevers tijdens wedstrijden passes, duels en balcontacten moesten turven. Het experiment stierf snel een zachte dood. Voordat Van de Velde bij Voetbal International in dienst trad, werkte hij bij de PZC.


,,Taco is jarenlang een van de toonaangevende gezichten van VI geweest en leverde de afgelopen periode een belangrijke bijdrage in het toekomstbestendig maken van ons mediamerk'', reageerde hoofdredacteur Peter Wekking op de website van het weekblad. ,,Wij betreuren zijn vertrek, maar begrijpen waarom hij kiest voor deze carrièremove en wensen hem daarbij alle succes. We hopen hem en Bert van Marwijk terug te zien op het WK van 2022.''