Nieuws

Richard Thannhauser overleden

Na een lang ziekbed is vrijdag 29 maart Richard Thannhauser op 57-jarige leeftijd overleden. Thannhauser was 23 jaar werkzaam in de sportjournalistiek, onder meer voor de Apeldoornsche Courant en de PZC waar hij chef van de sportredactie was. Daarna was hij van 2002 tot 2013 werkzaam voor Go Ahead Eagles als perschef en coördinator algemene zaken en media.

Bij Richard Thannhauser werd 2,5 jaar geleden uitgezaaide endeldarmkanker geconstateerd. Begin mei vorig jaar onderging hij een leveroperatie. Duidelijk was toen al dat de situatie weinig hoop gaf. Kort nadat de ziekte was ontdekt, besloot Richard Thannhauser zijn ervaringen daarmee te beschrijven in een boek. Dat verscheen, uitgegeven in eigen beheer, in juli 2018 onder de titel ‘Sodemieter op met de dood’.

Richard Thannhauser (links) met trainer Erik ten Hag bij de promotie van Go Ahead Eagles naar de eredivisie. (Foto: Erik Pasman)

Op vrijdag 1 maart bereidde Go Ahead Eagles hem een indrukwekkend publiek afscheid.  In de middencirkel van het veld, vlak voor de thuiswedstrijd tegen MVV, werd hij in een vol stadion toegesproken door voorzitter Hans de Vroome. ,,Een man die belangrijk is geweest voor Go Ahead. Je bent voor altijd in ons hart en een Eagle in hart en nieren”, aldus De Vroome.

De supporters in Deventer reageerden daarop met ‘You'll Never Walk Alone’ en het uitrollen van een veertig meter breed spandoek met de leus ‘Richard bedankt. Eagle for life, Eagles for ever’. Samen met zijn vrouw Jeannette had Thannhauser 38 jaar lang een seizoenkaart bij Borussia Dortmund. 

De crematieplechtigheid is donderdag 4 april in crematorium Heidehof te Ugchelen bij Apeldoorn. Vooraf is er van 15.15 uur tot 15.45 uur gelegenheid persoonlijk afscheid te nemen.