Nieuws

Bedreiging media in Londen ‘onacceptabel’ en ‘schandelijk’

Ajax heeft de bedreigingen van supporters tegen de media, vorige week in Londen,  onacceptabel’ genoemd. ‘Wij keuren vanzelfsprekend elke vorm van geweld af. Dat geldt ook voor bedreigingen. De harde kern bedreigt journalisten die hun werk willen doen rond onze wedstrijden. Dat is onacceptabel”, reageerde Ajax in een verklaring na de gebeurtenissen in Londen.

In een reactie noemde de NSP het ‘schandelijk’ dat (sport)journalisten niet in vrijheid en veiligheid hun werk kunnen doen.

Supporters van de F-side reageerden vorige week woedend op media die opnamen maakten van Ajax-aanhangers rond de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur in Londen.   'Er komen voor ons nog een paar wedstrijden, die wij moeten winnen om drie prijzen te kunnen pakken. De pers zal ook hierbij massaal aanwezig zijn. Daarom waarschuwen we nog één keer: gewoon oprotten met jullie cameraatjes! Jullie zijn vanaf nu aangeschoten wild.' 


De bedreiging van de harde kern was een reactie op een botsing tussen journalist Pim Sedee en cameraman Thom Schelstraete van De Telegraaf en een Ajaxsupporter. Terwijl de camera draaide, sloeg hij de verslaggever in het gezicht en gaf hij een duw tegen de camera. De beelden verschenen op internet.  Beide journalisten deden aangifte en de verdachte is aangehouden.