Nieuws

Sportpenning voor oud-fotograaf Hans Willink

Voormalig sportfotograaf Hans Willink (62) heeft op zaterdag 25 mei de Haagse Sportpenning ontvangen. Willink kreeg de gemeentelijke Sportpenning vanwege zijn verdiensten en inzet voor de gehandicaptensport in Den Haag.

Willink is voorzitter van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten en toernooidirecteur van het grootste paralympische dartstoernooi ter wereld, dat afgelopen weekeinde in Den Haag werd gehouden. Willink was jarenlang actief als sportfotograaf en werd in 2007 en 2008 onder de zes beste rugbyfotografen ter wereld geschaard.

Enkele jaren geleden moest Willink stoppen als sportfotograaf als gevolg van twee spierziektes en een vernauwing in ruggenmerg en nek.

Hans Willink reageerde zaterdag zichtbaar aangedaan op het onverwachte eerbetoon: ,,Ik was volkomen overdonderd. Meestal verras ik mensen, maar dat ik door de gemeente Den Haag zo in het zonnetje werd gezet, met mijn gezin, familie en vrienden erbij, was geweldig. Gevoelsmatig is deze Sportpenning voor iedereen die helpt om mensen met een handicap aan het sporten te krijgen of daarbij te ondersteunen.”

Hans Willink reageerde geëmotioneerd toen hij werd onderscheiden met de Haagse Sportpenning.