Nieuws

Kick & rush zonder Pep

p>Geert Langendorff maakte vorige week zijn benijdenswaardige debuut in het team van de mediavolgers van Manchester City. De Britse correspondent voor onder meer AD kreeg voor het eerst een uitnodiging om samen met vakbroeders te strijden tegen twee elftallen met stafleden van de Citizens. Een jaarlijks terugkerend fenomeen.  

Als vaste volger van Manchester City hengelde Langendorff, die ooit de velden in de Leidse regio onveilig maakte bij RCL en Roodenburg en daar samenspeelde met de zoon van Wim Rijsbergen, met succes naar een uitnodiging. ,,Doe gewoon mee", zei een van zijn Britse collega's,  verantwoordelijk voor de samenstelling van de mediateams.  

De correspondent, woonachtig in Manchester, behoort inmiddels tot de inner circle van mediavolgers van Manchester City, samen met een paar Spaanse collega's die coach Pep Guardiola op de voet volgen. Na 4,5 jaar hoeft hij zich niet meer aan te melden voor een perskaart en is hij welkom bij alle Champions League-duels van City. ,,Het is een heel warme club", zegt Langendorff over de verstandhouding. 

Heel wat anders dan rivaal Manchester United, dat op vrijdag geen buitenlandse media toelaat bij de persconferenties. 

Bij het het diuel met de mediavolgers van Machester City op 23 mei kreeg Geert Langendorff net als een kleine 30 journalisten een foeilelijk, krap zittend tenue uitgereikt. ,,Het zat iets strakker dan in de winkel", grapt hij.  

De journalisten speelden twee duels tegen twee teams van de staf van de Citizens. De medewerkers van de voetbalclub wonnen uiteindelijk. ,,Het was veel kick & rush, compleet met flying tackles. Van die slidings waar je op een amateurveld vechtpartijen van krijgt. Maar hier werd alles heel gemoedelijk opgevat."  

Gescoord heeft Langendorff - spelend als spits en op het middenveld  niet. ,,Wel veel zinloze meters gemaakt." Pep Guardiola was er in tegenstelling tot vorig jaar niet bij. Dus hoopt onze landgenoot volgend jaar weer van de partij te zijn, voor een nieuwe partij kick & rush, maar dan met Pep.