Nieuws

Wim Kleine overleden

‘Schudden voor gebruik’, was de gekscherende kreet op de redactie als het om Wim Kleine ging, schreef Martin Menger in het Noordhollands Dagblad. Daarin schetste hij de vorige week overleden Kleine als een sportjournalist met een klein hart en grote betrokkenheid. ‘Hij verdedigde fanatiek zijn eigen mening en onafhankelijkheid. Dat was zijn baken’.

Wim Kleine zwaaide eind 2007 na 27 jaar af bij het Noordhollands Dagblad. Hij overleed maandag 17 juni op 78-jarige leeftijd. Dertig jaar lang was hij werkzaam in de regionale sportjournalistiek in West-Friesland.

Wim Kleine

Kleine, Amsterdammer van geboorte, was al 35 en werkte in een verzekeringsbedrijf toen hij zijn hart volgde door voor de sportjournalistiek te kiezen. Hij had de zorg voor een gezin met twee kinderen, maar nam een lager inkomen voor lief. 

Voor het Noordhollands Dagblad volgde Kleine zowat alle sporten. Zo volgde hij ook Piet Vet bij biljarttoernooien waarbij een nauw contact ontstond met Raymond Ceulemans. Dat resulteerde in 2001 in het boek ‘Raymond Ceulemans biljartfenomeen’.

Wim Kleine, die in het betaald voetbal tweede keeper bij RCH in Heemstede was geweest, concentreerde zich op regionale sport. Van nabij volgde hij onder meer de zaalvoetballers van Hovocubo en Veerhuys, de handbalsters van SEW en de atleten van Hollandia in Hoorn.

Kleine was tevens actief als adviseur van de Sportraad Hoorn. Bij zijn afscheid van het Noordhollands Dagblad in 2007 werd hij onderscheiden met de sportdraagmedaille van de gemeente Hoorn.