Nieuws

Mike Snoei en Danny Buijs botsen met media

Mike Snoei moet als de nieuwe trainer van De Graafschap wennen aan de regionale media in Gelderland. In het programma ‘Goede morgen Eredivisie’ op FOX Sports nam hij zowel Omroep Gelderland als het dagblad De Gelderlander op de korrel. Eerder kreeg verslaggever Cristian Willaert er in een live-uitzending van FOX Sports van langs van FC Groningen-trainer Danny Buijs.

Aanleiding voor de boosheid bij Snoei waren de vragen op de tv-zender van Omroep Gelderland. Verslaggever Richard van der Made confronteerde hem met wijzigingen in de opstelling, die hij had ontleend aan de openbare training.

Ook stoorde Snoei zich op FOX Sports nadrukkelijk aan een column van Raymond Willemsen in het dagblad De Gelderlander onder de kop ‘Mike Snoei is niet saai’. Op Twitter reageerde Willemsen tijdens de uitzending nog met ‘Zoals onlangs iemand van de club me vertelde: 'Met Mike Snoei krijgen we nog heel wat te stellen'.

Op FOX Sports zei Snoei: ,,Als trainer van Telstar was ik gewend samen te werken met de regionale media en goede afspraken te maken. Ik moet toch vrijuit dingen kunnen uitproberen, zonder de trainingen besloten te maken.” In ‘Goede morgen Eredivisie’, hield Hans Kraay hem voor dat Snoei blij moet zijn dat de pers naar De Graafschap komt. Snoei: ,,Waarom? Daar ben ik helemaal niet blij mee. Ik vind het goed dat ze onze supporters bedienen, maar ik sta er niet om te springen."

Danny Buijs werd boos op Christiaan Willaart toen deze hem vragen stelde over de afwezigheid van de speler Ritsu Doan bij FC Groningen. In het mediaforum op radiozender NPO 1 was dat voor Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje om daarop kritisch te reageren. ,,Weet Buijs wel in wat voor land hij leeft?. Hij heeft op de trainerscursus van de KNVB kennelijk niet geleerd wat de rol van de pers is", aldus Oranje. 

Danny Buijs(Foto: Hollandse Hoogte / Gerrit van Keulen)

Esquire-hoofdredacteur Arno Kantelberg reageerde daarop in hetzelfde programma met ,,Het gebeurt bij bijna elke verslaggever, zelfs bij de NPO, Het is gewoon het uitschakelen van de onafhankelijke journalistiek."

Volgens Oranje is sprake van een trend die begon met Louis van Gaal. ,,Bij Van Gaal lachten we om ‘Ben ik nu degene die zo slim is, of ben jij zo dom?' Het zou mooi zijn als één van de collega’s een keer tegen dit gedrag opstaat."