Nieuws

Bayern-voorzitter Hoeness signaleert mediastrijd rond keeper Mannschaft

In Duitsland raakt de discussie over de positie van eerste doelman in het Duitse voetbalelftal ook de rol van de media. Uli Hoeness, scheidend voorzitter van Bayern München, noemt het een campagne van de ‘Westpresse’ en verwijt de ‘Südpresse’ zich daar niet tegen te verweren.

 ,,De West-Duitse pers steunt Ter Stegen in extreme mate, alsof hij al 17 WK’s heeft gewonnen. Vanuit de Zuid Duitse pers krijgt Manfred Neuer in het geheel geen ondersteuning”, aldus Hoeness.

De discussie is op gang gekomen met uitspraken van Marc-André Ter Stegen, de doelman van Barcelona, die in zeven jaar tijd 22 keer voor het Duitse elftal uitkwam. Ter Stegen (27), afkomstig uit Mönchengladbach, liet in de media optekenen het tijd te vinden dat hij eerste keus wordt in de Mannschaft. Voor zijn pleidooi kreeg hij royaal de ruimte in de media in westelijk Duitsland.

In een reactie noemde Manfred Neuer de uitspraken van Ter Stegen niet getuigen van solidariteit en niet passend in het belang van het Duitse elftal. Neuer (33), doelman van Bayern München, speelde sinds 2009 in totaal 90 interlands. Vanaf 2016 is hij ook aanvoerder van het nationaal elftal.

In de discussie houdt bondscoach Joachim Löw zich tot dusverre opvallend afzijdig.