Nieuws

Hoofdrol voor schaatsen in nieuw blok Andere Tijden Sport

In een nieuwe serie van ‘Andere Tijden Sport’ (NOS) speelt schaatsen, opnieuw, de belangrijkste rol. Twee van de vier nieuwe afleveringen gaan over schaatsen, alle op NPO1. Op zondag 5 januari 2020 wordt begonnen met Lenie van der Hoorn. In de Elfstedentocht van 1985 kwam zij 47 minuten na winnaar Evert van Benthem binnen als de eerste vrouw. Geen camera had oog voor haar.

’Andere Tijden Sport’ deed een oproep: wie filmde Lenie van der Hoorn in 1985? Die oproep had succes. Deze aflevering maakt de onzichtbare winnares van de Elfstedentocht van 1985 zichtbaar.

Een week later komt Falko Zandstra aan bod. Hij werd eenmaal wereldkampioen en won twee keer de Europese titel. Nadat hij door Rintje Ritsma was overvleugeld, vervulde hij slechts een bijrol in het schaatsen. Maar pas na zijn carrière ging het echt mis.

In het zicht van de Formule 1-race op 3 mei 2020 in Zandvoort laat ‘Andere Tijden Sport’ op zondag 19 januari (amateur)beelden zien van voormalige race-dagen tussen 1948 en 1985.

De foto’s van mensen die in 1970 op de foto gingen met de Europa Cup voor landskampioenen, gewonnen door Feyenoord, vormen het uitgangspunt voor een uitzending op 2 februari. In 2020 is het vijftig jaar geleden dat Feyenoord als eerste Nederlandse voetbalclub de Europa Cup I won.

Het nieuwe blok ‘Andere Tijden Sport’ wordt op zondag 9 februari afgesloten met een herhaling van een aflevering over darter Raymond van Barneveld.