Nieuws

Terug op de Wereldkaart thema Nieuwjaarsdiner 27 januari op Papendal 

Op maandag 27 januari 2020 vindt in het hart van de sport (Papendal) ons jaarlijkse Sport & Media Nieuwjaarsdiner plaats. Thema ditmaal: 'Terug op de wereldkaart. We hebben samen met Papendal daarvoor een passende locatie gevonden: zaal Athene van Hotel Papendal. Die zaal – zonder pilaren – is beter passend bij ons programma. 

Het thema Terug op de Wereldkaart is van toepassing onder meer Oranje, de Formule 1 op Zandvoort en Ajax, de club die wereldwijd weer in ieders hart gesloten is. Maar ook voor het wielrennen in de volle breedte, van rondes en klassiekers op de weg tot en met het veld en op de baan. En dat allemaal m/v. 

De NSP organiseert dit jaarlijkse diner met onze jaarprijzen als vanouds in vertrouwde samenwerking met Arko Sports Media en met ondersteuning van Canon, het merk dat tevens de NSP/Canon Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar sponsort. 

Sprekers  

We zijn blij met de toezegging van Miel Brinkhuis, hoofd communicatie van Ajax, die zal vertellen over de enorm toegenomen belangstelling voor de club bij de terugkeer op het wereldtoneel. Hoe zorg je ervoor dat die media-aandacht via de eigen en andere kanalen goed gereguleerd wordt, met respect voor ieders verwachtingen? 

Willem Vissers (Volkskrant) geeft zijn visie op de wederopstanding van het Nederlands elftal en de kansen op EURO2020. 

Maar natuurlijk is er veel meer dan alleen voetbal! Zo komt de Formule 1 voor het eerst sinds 1985 terug naar Zandvoort. En ook de terugkeer van de Nederlandse wielrenners aan de wereldtop (rondes, klassiekers, in het veld en op de baan) komt uitgebreid aan bod. Sprekers daarover worden begin januari bekend gemaakt. De presentatierol wordt ook dit jaar op geheel eigen wijze ingevuld door Marcel Maijer (RTL Nieuws). 

 
Prijsuitreikingen 

 
Vanzelfsprekend is het diner ook de plaats waar de prijzen voor de Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2019 (als opvolger van Robin van Persie), de Sportjournalist van het Jaar 2019 (als opvolger van Hélène Hendriks) en het SPORTNEXT Sportjournalistiek Talent van het Jaar en de Scoop van het Jaar worden uitgereikt. 

(Foto: Ronald Speijer)

Daarnaast wordt de winnaar van de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar bekendgemaakt. De winnaar van deze nationale sportfotoprijs dingt later in die week mee naar de Zilveren Camera, de prijs voor de maker van de meest opzienbarende foto van het jaar 2019. De maker ontvangt de Kristallen Camera, samen met een waardecheque van €2500 beschikbaar gesteld door Cameraland, dat ook de nummers 2 (€1000) en 3 (€500) zal belonen. 

Diner 

Met het oog op de Olympische Spelen in Tokyo heeft het diner, dat wordt geserveerd via shared dining (diverse kleine gerechten op tafel om te delen), een Aziatisch tintje. De smaken van de verschillende gerechten complementeren elkaar.  
 

Het Sport & Media Nieuwjaarsdiner vormt al jaren een vaste ontmoetingsplaats voor de sportjournalisten, sportfotografen, oud-collega's en (oud-)kaarthouders. (Oud-)Kaarthouders en relaties van de NSP betalen €55 (exclusief btw) per persoon voor een gezellig, avondvullend programma, inclusief spijs en drank. Daarnaast zijn ook sportmarketeers, vertegenwoordigers van sportbonden, projectleiders bij (sport)evenementenbureaus, vertegenwoordigers van communicatiebureaus in de sport en sportsponsormanagers aanwezig. 

 

Inschrijven kan via:  

https://www.aanmelder.nl/nieuwjaarsdiner2020