Nieuws

Wijziging in jury NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar

René Bouwman heeft zich teruggetrokken uit de jury van de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar. Hij wilde graag in andere categorieën meedoen en dat is volgens het reglement niet toegestaan.

Michael Kooren is bereid gevonden zijn plaats in de jury in te nemen. Die vervanging is geregeld in samenspraak met directeur Marcel Molle van de Canon Zilveren Camera. Samen met Vincent Riemersma, de winnaar van vorig jaar, en Barbara Barend zullen zij bepalen wie de tien genomineerden worden en welk beeld uiteindelijk als beste sportfoto van 2019 uit de bus komt. Dat juryberaad vindt komende vrijdag plaats. 

De Zilveren Camera zal daarna de genomineerde foto’s bekendmaken. De winnaar wordt uitgeroepen tijdens het Sport & Media Nieuwjaarsdiner op maandag 27 januari op Papendal. Voor de winnaar ligt een waardecheque van 2500 euro klaar, te besteden bij Cameraland. Ook ontvangt hij een kristallen camera.

De nummers twee en drie kunnen bij Cameraland voor respectievelijk 1000 en 500 euro gaan winkelen. De winnaar van de Sportfoto van het Jaar dingt ook mee naar de Zilveren Camera.