Nieuws

Conference-calls bij PSV

Bij elkaar gedurende 1 uur en 8 minuten beantwoordde John de Jong, technisch directeur van PSV, woensdag 11 maart in conference-calls vragen van journalisten. Niét het coronavirus was aanleiding voor een telefonische toelichting op de keuze voor de Duitser Roger Schmidt als hoofdcoach vanaf volgend seizoen. De Jong verbleef in Argentinië vanwaar hij in drie verschillende conference-calls tien journalisten te woord stond. 

,,Wij hebben voor deze oplossing gekozen omdat John de Jong voor een werkreis in Argentinië zat en we niet langer wilden wachten”, licht PSV-woordvoerder Thijs Slegers toe. ,,Daarnaast werd het video-interview op onze site afgenomen door vijftien verschillende media. Voor de faciliteiten die door ons geboden zijn, hebben we louter complimenten ontvangen.”

Voor de bekendmaking van de nieuwe trainer zette PSV woensdagmorgen de website in, daags nadat hij op dinsdagavond in het Philips Stadion samen met zijn assistent-coach Jörn Wolf had geposeerd voor clubfotograaf Edwin van Zandvoort van PSV. Slegers: ,,Persberichten verzenden we al drie jaar niet meer. In dit geval wilde Roger Schmidt geen presentatie.  Hij wil Ernest Faber niet voor de voeten lopen gedurende de tijd dat PSV nog in de race is voor Europees voetbal. Pas op zijn eerste werkdag wil hij uitgebreid de tijd nemen voor de media.”

In de berichtgeving op de website van PSV sprak Schmidt zijn waardering er over uit dat gedurende maandenlange onderhandelingen niets hierover naar buiten is gekomen. Schmidt: ,,Elkaar kunnen vertrouwen is een groot goed. Er is tot het zetten van de handtekeningen niets van onze ontmoetingen naar buiten gekomen. Ik vind dat veelzeggend over de manier waarop ze bij PSV met elkaar omgaan. Voor mij is vertrouwen dé basis om met elkaar aan de slag te gaan.”

 

Thijs Slegers stipt aan dat PSV niets verandert aan de presentaties van nieuwe spelers. ,,Wij zijn de enige club in Nederland die bij het aantrekken van nieuwe spelers alle media uitnodigt. Elke nieuwe speler is dan één op één beschikbaar voor elk medium, ook al zijn het er wel eens 21 zoals destijds bij Hirving Lozano het geval was.”