Nieuws

NSP en Mixed Zone blijven in de lucht - op minder dan halve kracht

Geen interlands, geen marathon, geen sportagenda, geen betaald of zelfs onbetaald voetbal, geen wielerkoersen, geen enkele sportactiviteit... Ook het kantoor van de NSP in Den Haag is dezer dagen leeg. Marianne Verzijl heeft haar drie zoons thuis, maar maakt daar deze nieuwsbrief en houdt de lopende zaken samen met ondergetekende in de gaten.

We volgen de zaken in de media en op Twitter en Facebook en we houden het – in deze coronatijden beperkte – mailverkeer in de gaten. We zijn en blijven natuurlijk 24/7 telefonisch bereikbaar.

Voor onze foto-ambassadeur Louis van de Vuurst is net als voor alle andere sportfotografen helaas weinig te doen, terwijl hij staat de popelen om in actie te komen voor de beroepsgroep. En eindredacteur Henk Mees houdt de altijd weer verrassende nieuwsontwikkelingen in deze sportnieuwsluwe tijden in de gaten. Deze altijd weer boeiende nieuwsbrief is daar wekelijks het bewijs van.

Het is duidelijk: ook voor de NSP rest niets anders dan op (minder dan) halve kracht te werken. Desondanks gaan we door met het wekelijks versturen van de nieuwsbrief en het bijhouden van onze website. Juist nu is het belangrijk om informatie te delen en ervaringen uit te wisselen, bijvoorbeeld over steunmaatregelen voor zzp’ers.

En ook om op de hoogte te blijven van de stand van zaken op de sportredacties bij kranten, websites, magazines en (regionale) omroepen.

Onze columnisten hebben daarnaast altijd wat bijzonders te melden of kunnen wat bijzondere inzichten – of troost - verschaffen. Onze bestuursleden geven graag nog wat Schoten voor de Boeg af. De actuele sportfoto zit er even niet in, maar ongetwijfeld biedt ieders archief nog wat verborgen parels.

Schroom de komende weken niet om wat aardigs in te zenden of tips of tricks te delen. Daar is nu tijd en ruimte voor!

Namens het bestuur en mede namens Marianne, Henk, Louis wensen wij iedereen veel gezondheid en sterkte in deze verwarrende tijden, die hopelijk van korte duur zijn.

GERARD DEN ELT

Algemeen secretaris NSP