Nieuws

Cameraland en Colorwood bieden fotografen voordelige leasemogelijkheden

Nachtenlang lag Remco Huitema van Cameraland de afgelopen weken te malen. In de winter waren de Sony A9’s niet aan te slepen geweest en was er een wachtlijst voor het nieuwe topmodel van Canon, de Mark III. Ze werden bijna uit zijn handen getrokken.

En nu de toestellen inmiddels ruim op voorraad zijn, doet het coronavirus behalve qua gezondheid ook op economisch gebied zijn vernietigende werk.

Fotografen houden – begrijpelijk - even de hand op de knip, in afwachting van wat er gaat gebeuren. Het geld is ineens hard nodig om te overleven in plaats van te investeren, weet de trouwe steun- en toeverlaat van de professionele (sport)fotograaf, al jarenlang sponsor van de NSP Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar.

,,Maar ’s nachts had ik ineens een brainwave”, vertelt Huitema. ,,We gaan de nieuwe toestellen leasen. Dan kunnen de fotografen toch met het nieuwste en beste materiaal werken, zonder meteen al hun geld te investeren.’’

Dat idee deelde hij met Bart Bel van partner Colorwood en met Hiltermann Lease, die de financiering regelt. Gedrieën zeggen ze de zorgen van de fotografen te begrijpen en daarom graag op een inventieve manier te willen helpen.

,,Wanneer je nu investeert betaal je tot het einde van dit jaar slechts 49 euro per maand, ongeacht de hoogte van de investering. Daarnaast worden er geen administratiekosten in rekening gebracht, dat scheelt je ook weer 250 euro, ex BTW!”, aldus Huitema.

De regeling geldt ook voor aanschaf van tweedehands apparatuur. En er kan worden gekozen uit Financial lease of Operational lease. Daarnaast zijn er ook de bekende leasceonstructies van Nikon, Canon, Sigma en Sony.

,,We helpen fotografen graag met een leaseberekening, zodat de kosten worden gespreid en iedereen optimaal kan profiteren van de financiële mogelijkheden”, aldus Huitema.

GERARD DEN ELT