Nieuws

Barend & Van Dorp tweede bij verkiezing tv-duo’s

In een verkiezing van de Vara Gids van het beste duo in de Nederlandse televisiegeschiedenis zijn Frits Barend en Henk van Dorp als tweede geëindigd. De eerste plaats op de ranglijst van 22 duo’s was voor Koot & Bie (Kees van Kooten en Wim de Bie). De jury bestond uit tv-recensenten en programmamakers.

Voordat Barend en Van Dorp in 1999 een talkshow gingen presenteren waren ze, ook als duo, enkele tientalen jaren werkzaam in de sportjournalistiek voor achtereenvolgens de weekbladen Vrij Nederland en Nieuwe Revu. Tijdens het WK voetbal van 1998 maakten ze voor RTL dagelijks het programma Villa BvD wat de voorloper was van Barend & Van Dorp.

De talkshow Barend & Van Dorp was de eerste die doordeweeks dagelijks op tv verscheen. Met Jan Mulder als vaste sidekick was sport vaak een belangrijk bestanddeel. Nieuw was ook dat dit het eerste praatprogramma was dat door een duo werd gepresenteerd. Het programma werd uitgezonden door RTL4 en vanaf 2005 door Talpa.  De winst van de Nipkowschijf  in 2002 betekende dat voor het eerst een commerciële omroep hiermee werd bekroond. Barend & Van Dorp stopte in 2006.