Nieuws

Levensverhaal van kickbokser Hesdy Gerges in boek Fighterheart

Deze week is verschenen de biografie van kickbokser Hesdy Gerges (bijnaam en boektitel: Fighterheart) van de hand van criminoloog Frank van Gemert.

In dit boek komt het levensverhaal aan de orde van een straatjongen die gaat kickboksen. Het boek maakt volgens Uitgeverij Just duidelijk dat in de vechtsportwereld topsport en criminaliteit met regelmaat dicht bij elkaar liggen.

Uit de gesprekken die auteur en criminoloog Frank van Gemert met hem had, bleek dat het leven van Gerges zich soms vrijwillig, maar soms ook noodgedwongen afspeelt op het scherpst van de snede.

Zo raakte hij een week voor het belangrijkste gevecht uit zijn loopbaan in 2010, tegen Badr Hari, betrokken bij een grootschalige drugszaak. Het zal een keerpunt blijken in zijn carrière. Het juridisch proces in België duurde meer dan zeven jaar en leidde tot een van veroordeling van 4,5 jaar cel.

Hesdy Gerges (1984) is een zoon van een Nederlandse moeder en een Egyptische vader en afkomstig uit Badhoevedorp.. Gerges is getrouwd met Denise Kielholtz, net als hij een gelauwerd vechtsporter, die met haar bijnaam Miss Dynamite zesvoudig wereldkampioen kickboksen is, en momenteel bezig is met een opmars in de MMA-kooi.

Auteur Frank van Gemert (1958) studeerde culturele antropologie en deed onder meer onderzoek naar jeugdbendes, drugshandel en krakers. Hij is verbonden aan de afdeling Criminologie van de Vrije Universiteit.

 

Titel: Fighterheart
Omvang: 256 blz.
ISBN: 97890 8975 0457
Prijs : €20