Nieuws

’Versoepeling voor Duitse media in nieuw seizoen’

Vanaf de start van een nieuw seizoen in de Duitse Bundesliga’s moeten de beperkingen voor de media worden versoepeld, zo wil de overkoepelende organisatie van de 36 clubs van eerste en tweede Bundesliga, de DFL. In het restant van het lopende seizoen worden maximaal tien journalisten en drie fotografen toegelaten.

De DFL wil de overheid ervan overtuigen dat de huidige hygiëne-maatregelen niet nog eens negen maanden kunnen worden aangehouden. In een verzoekschrift onder de titel ‘Re-Start 2’ worden nog geen nieuwe getallen genoemd. DFL-topman Christian Seifert beschrijft daarin welke plannen bij de overheid zijn neergelegd.  De competitiestart kan op zijn vroegst op 11 september plaats hebben.

In het plan van de DFL past ook het stapsgewijze toelaten van toeschouwers, dan nog wel met de verplichting een mondkapje te dragen en anderhalve meter afstand te houden. Ook wordt gedacht aan uitbreiding van de delegaties van clubs (tien personen van de thuisclub, vier van de bezoekende club). De kring personen binnen en rond de spelersselectie blijft volgens de DFL een ‘zeer gevoelig thema’.

De clubs hebben het verzoek gekregen zich niet uit te laten over concrete tijdstippen en getallen qua beperkingen. Volgens de DFL kan dat een nieuw debat over de aparte status van het voetbal losmaken.