Nieuws

16e boek van Winkels, ditmaal over Frenkie en Johan e.a.

Met gepaste trots poseerde Edwin Winkels afgelopen weekeinde op Facebook en Twitter met het eerste doosje exemplaren van het zestiende boek van zijn hand: Van Johan tot Frenkie.

,,Zo’n eerste doosje met exemplaren vers van de pers te ontvangen blijft ook bij de zestiende keer een bijzonder aangenaam moment. En ook deze is echt mooi, hoor!”, schreef Winkels erbij.

Er staat inmiddels een aardige bibliotheek aan Winkels-boeken bij de boekhandel en online, zowel romans ls non-fictie met voetbal en wielrennen als onderwerpen.

Zijn jongste boek, Van Johan tot Frenkie, is een geactualiseerde en uitgebreide versie van het succesvolle Het Barcelona-gevoel (2007).

Winkels beschrijft hoe Frenkie de Jong zeven jaar oud was toen hij, op vakantie in Spanje, naar een zomerse oefenwedstrijd van FC Barcelona aan de Costa Brava ging kijken. In de tweede helft viel een onbekende jeugdspeler in. Leo Messi heette hij.  

Zestien jaar later zijn Frenkie en Messi ploeggenoten. De Jong is de dertigste Nederlander in dienst van Barça sinds Rinus Michels en Johan Cruijff er begin jaren zeventig als eerste neerstreken, daar voor een revolutie op het veld zorgden en er samen het liedje Droomland zongen.

Deze en vele andere verhalen over het leven en het voetbal in Barcelona worden in Van Johan tot Frenkie verteld door de spelers en trainers zelf. Van onder anderen Johan Cruijff, Ronald Koeman, Marc Overmars, Frank de Boer en Frank Rijkaard tot de laatste generaties: Ibi Afellay, Lieke Martens en Frenkie de Jong.

De uitgeverij belooft boeiende verhalen, vermakelijke anekdotes en wijze lessen over het voetbal en het leven in een ander land, afgewisseld met een beschrijving van de transformatie van Barcelona van een grauwe stad tot toeristische trekpleister. Plus de spiegel die de Catalanen ons voorhouden: wat vindt bijvoorbeeld Pep Guardiola van al die Nederlanders?

Wie anders kan dat beter optekenen dan Edwin Winkels, die al meer dan in Spanje woont en daar behalve boeken ook schrijft voor zowel Nederlandse als Spaanse media.

 

Titel: Van Johan tot Frenkie, Het Barcelona-gevoel van 30 Nederlandse voetballers en trainers

Auteur: Edwin Winkels 
ISBN:  978 94 93095 27 4

Omvang en prijs: €20,00, 288 pagina's