Nieuws

Voorbereidingen op start nieuwe voetbalcompetitie

De NSP is voorzichtig begonnen met de voorbereidingen op de start van de nieuwe voetbalcompetitie. We zijn inmiddels vertrouwelijk geïnformeerd over de contouren van voetballen in het coronatijdperk, maar volledigheidshalve moet daarbij worden aangetekend dat alle plannen nog wel moeten worden goedgekeurd door de overheid c.q. het RIVM.

Kinderen aan het sporten onder strikte regels (Foto: Robin Utrecht / ANP)

Zeker is dat er beperkingen zullen zijn voor de aantallen journalisten en fotografen. Op dit moment kunnen we nog geen aantallen communiceren, maar de intentie is om het in elk geval werkbaar te houden voor de media.

De NSP is intussen begonnen met werkzaamheden om het accreditatiesysteem ‘coronaproof’ te maken. Duidelijk is dat de schaarste langs het veld en op de perstribune eerlijk zal moeten worden verdeeld in samenspraak met clubs en ECV. Daarover zullen we binnenkort het gesprek aangaan.

Met de betrokken fotopersbureaus is eveneens overleg gevoerd. Afgelopen vrijdag is besproken dat bij de schaarste aan fotoposities in elk geval sportfotografen die qua inkomen volledig afhankelijk zijn van (sport)fotografie absolute voorrang zullen krijgen boven anderen. Veel journalisten en fotografen staat het water tot aan de lippen na maanden zonder inkomsten.

We zullen de komende weken uiteraard meer details verstrekken zodra dat mogelijk is.