Nieuws

Raymond Kerckhoffs naar Wielerflits

Wielerjournalist Raymond Kerckhoffs versterkt het team van website WielerFlits. De Limburger (48) volgt als journalist al ruim dertig jaar het peloton op de voet. Voor De Telegraaf was hij een kwart eeuw lang dé wielerverslaggever. Ook is hij al sinds 2012 voorzitter van de AIJC (Association of International Cycling Journalists) en maakt hij deel uit van de UCI-werkgroep ‘How to make cycling more populair’.

Raymond Kerckhoffs

Voor WielerFlits zal Kerckhoffs vooral analyses en opinies schrijven, maar natuurlijk richt hij zich ook op het internationale wielernieuws en interviews met de hoofdrolspelers. Ook zal hij belangrijke gebeurtenissen en wedstrijden in onze videoreportages duiden. Kerckhoffs wordt tevens mede-eigenaar van het platform.

Kerckhoffs denkt “dat de meeste mensen nog niet in de gaten hebben hoe groot Wielerflits momenteel al is. Het is het grootste Nederlandstalige wielerplatform in zowel Nederland als Vlaanderen, met prachtige cijfers. Met bijna vijf miljoen unieke bezoekers in 2019 heeft de site nu al een groot marktaandeel.”

Volgens hem bezoeken op belangrijke wielerdagen meer dan 140.000 unieke bezoekers. “Vanuit de wielerwereld hoor je ook steeds meer geluiden dat WielerFlits de eerste site is waar iedereen naar kijkt om volledig op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen in het wielrennen. Het enthousiasme waarmee de eigenaren mij hebben benaderd gaf uiteindelijk de doorslag.”

Volgens Kerckhoffs staat er in journalistiek opzicht een sterke redactie met onder anderen Maxim Horssels, Youri IJnsen en Nico Dick, die van Het Laatste Nieuws is overgestapt om WielerFlits.be sterker te maken. “Met mijn opinies en duidingen hoop ik de site nog meer statuur te geven. Verder denk ik dat er in de follow-up sfeer van nieuws journalistiek gezien nog terrein valt te winnen.”

Zie verder: https://www.wielerflits.nl/nieuws/raymond-kerckhoffs-naar-wielerflits/?fbclid=IwAR3Dy5KwgLkn5uDbLJHrxmgH-fiDqiMuykcW3vb_QLKV_X00cKiV3LnZkZ8