Nieuws

Talpa stopt met kickboksen GLORY

Mediabedrijf Talpa heeft het contract met kickboksorganisatie GLORY met directe ingang beëindigd. Daarmee is het volgens NU.nl onzeker geworden of twee evenementen in oktober in Katwijk en een evenement in december met onder anderen Badr Hari, Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik kunnen doorgaan. Talpa zond het kickboksen uit op Veronica.

Talpa en GLORY werkten sinds 2018 samen. R.E.S. Events, de holding boven de Nederlandse tak van GLORY, werd op 18 augustus failliet verklaard. GLORY heeft inmiddels Ziggo Sport benaderd om de tv-rechten over te nemen.

Een tv-uitzending is voor GLORY noodzaak om het evenement door te kunnen laten gaan. Het ‘gevecht’ tussen Verhoeven en Hari in december in een uitverkocht GelreDome trok op Veronica 3,5 miljoen tv-kijkers, een record voor GLORY.

Vanwege de coronacrisis heeft GLORY sinds februari geen kickboks-avonden meer kunnen organiseren. Daardoor is de kickboksbond in financieel zwaar weer terechtgekomen. Diverse topmannen hebben de organisatie al verlaten.

Tegenover de onzekerheid rond GLORY staat de opkomst van de organisatie ONE Championship, een Singaporese MMA-, kickboks- en Muay Thai-bond die de laatste jaren een flinke groei doormaakt. ONE is van plan om nog dit jaar zijn eerste evenement in Europa te organiseren. De Fransen Marat Grigorian en Anissa Meksen hebben inmiddels de overstap gemaakt van GLORY naar ONE.