Nieuws

Annemarie Postma nieuwe columniste voor NSP

Sportjournalist en auteur Annemarie Postma schrijft dit seizoen een column op de website/in de nieuwsbrief van de NSP. Zij neemt de plaats in van Lisa Deen, die op een andere manier regelmatig bijdragen zal leveren op weg naar de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio, dit in verband met haar rol als verslaggever voor de Olympic Information Service.

Annemarie Postma

Postma volgt het vrouwenvoetbal voor Het Parool en publiceerde verhalen in Voetbal International, NRC Handelsblad, de Volkskrant en Hard Gras.

De Amsterdamse (35) publiceerde verder boeken over vrouwenvoetbal onder de titels ‘De Oranje Leeuwinnen‘ en ‘Samen Sterk‘. Haar laatste boek is een reconstructie van het behalen van de Europese titel door de Oranje Leeuwinnen in de zomer van 2017. Zij deed eveneens verslag van het WK vrouwenvoetbal in 2019 in Frankrijk, waar Nederland het tot de finale schopte.

De NSP is blij met haar komst als columniste; eindelijk een vrouw die over voetbal schrijft, dus ook over mannen.

Zij zal haar columns afwisselen met die van Natasja Weber, Yoeri van den Busken en Hans Klippus. Overigens verschijnt de nieuwsbrief dit seizoen eens per veertien dagen. Dit om organisatorische redenen.