Nieuws

Rol in tv-programma houdt Benoot weg uit klassieker

Zijn aanwezigheid in het Vlaamse tv-programma 'Extra Time Koers' heeft Sunweb-wielrenner Tiesj Benoot deelname aan de klassieker Gent-Wevelgem gekost. Volgens de regels van Sunweb mocht Benoot niet bij zijn teamleden komen omdat hij op woensdag in contact was geweest met een besmet persoon. Vrijdag bleek dat de Belgische wielrenner Jan Bakelants met een besmetting naast hem aan tafel had gezeten.

Het programma werd vorige week woensdag uitgezonden. De zondag daarvoor was Benoot achtste geworden in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik.  ,,Een heel vreemd gevoel, want ik voel me gezond en was klaar om te starten", aldus Tiesj Benoot, die zei niets te merken van covid-symptomen. Komende zondag is hij toegelaten tot de Ronde van Vlaanderen.

Thuisblijven, dat lot trof ook presentator Ruben Van Gucht en tv-verslaggever Michel Wuyts, die ook te gast was in het programma 'Extra Time Koers'. Zij verzorgden het tv-commentaar zondag (Wuyts bij de mannen, Van Gucht bij de vrouwen) vanuit de studio in Brussel.

,,Quarantaine en goede contactopsporing zijn de meest effectieve wapens om dit virus te verslaan", postte Bakelants op Instagram. ,,Reden waarom ik openlijk over mijn Covid-infectie communiceer. Hoe moeilijk het ook is en hoeveel moed er ook nodig is om personen met wie je contact had op de hoogte te stellen. Dit is de achilleshiel van contactopsporing. Het was makkelijker om het stil te houden, maar door die openheid hoop ik een deel van het stigma rond positieve coronaresultaten weg te nemen."

Opmerkelijk: de Belgische wielrenster Lotte Kopecky, eveneens tafelgast, kreeg van het Lotto Soudal Ladies Team wél het licht op groen. ,,Ik heb geen rechtstreeks contact gehad met Jan Bakelants en zat op voldoende afstand tijdens 'Extra Time Koers'. Na de aflevering legde ik op vrijdag nog een negatieve test af en na een extra test door de ploeg zaterdagnamiddag trad ik opnieuw in de teambubbel", luidde haar argumentatie.