Nieuws

Namen winnaars NSP-prijzen begin februari bekend

Begin februari worden de namen bekendgemaakt van de jaarlijkse winnaars van de NSP-prijzen. Vrijwel alle jury’s hebben intussen hun oordeel geveld over alle inzendingen en nominaties, de laatste jury doet dat deze week.

Zo heeft de jury van de NSP Canon/Zilveren Camera Sportfoto van het jaar 2020 afgelopen vrijdag zijn finale keuze gemaakt, een top 3 van prijswinnaars samengesteld en een top 10 van beste inzendingen opgesteld.

Op welke wijze we de winnaars bekendmaken van de beste sportfoto van het jaar en de andere categorieën, is nog een verrassing - zelfs een beetje voor ons. Zeker is dat we het grootste talent in de sportjournalistiek (SPORTNEXT), de Sportjournalist van het Jaar, de mooiste primeur of meest opzienbarende zaak in de sportjournalistiek (de Scoop) én de Sportpersoonlijkheid van het Jaar in de schijnwerpers zullen zetten. De manier waarop is nog werk in uitvoering.

Duidelijk is dat we gedurende deze lockdown geen fysieke bijeenkomsten kunnen organiseren. Een aanvankelijk geplande studio-opname, in samenwerking met TOTO, kan helaas niet doorgaan. We zullen het dus anders doen, ook in samenwerking met Cameraland, onze trouwe sponsor en ondersteuner van de prijzen voor de sportfoto(‘s) van het jaar.

Daarnaast is het natuurlijk nog een geheim welke sportman of -vrouw verkozen wordt tot opvolger van Estavana Polman, onze Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2019. Deze komt in een mooi rijtje met Arjen Robben (2014), Max Verstappen (2015), Sven Kramer (2016), Annemiek van Vleuten (2017), Robin van Persie (2018) en Estavana Polman (2019).

Over twee weken hopen we jullie meer te kunnen vertellen, houd dus de nieuwsbrief, de website nsp.nl en Mixed Zone op Facebook goed in de gaten.