Nieuws

Southfields gaat op in moederconcern van EndemolShine

Televisieproductiebedrijf Southfields is ingelijfd door Banijay Benelux, het moederconcern van EndemolShine Sport. Beide bedrijven specialiseren zich in tv-sport. Southfields verzorgt tv-producties voor zowel Ziggo Sport als ESPN, met onder meer Champions League en Formule 1. EndemolShine Sport is betrokken bij onder meer de uitzendingen van het eredivisievoetbal en werkt ook voor Veronica en SBS6.

Bij beide bedrijven staan onder anderen tv-verslaggevers onder contract. EndemolShine werd in juli 2020 overgenomen door Banijay, een internationaal concern met 120 productiebedrijven in 22 landen. Banijay heeft als zetel Parijs en werd in 2008 opgericht door een groep investeerders. Southfields is in 2002 opgericht door Kees Jansma en Will Moerer onder de naam WK Producties.

In 2005 ging het bedrijf verder als Eyeworks Sport tot het in het najaar van 2011 werd overgenomen door CMI Holding. Het bedrijf werd toen samengevoegd met het sportdata-bedrijf Infostrada Sports tot de Infostrada Sports Group. In juni 2015 volgde naamswijziging in Southfields.

,,Door de twee sterkste sportproductiemerken in Nederland te bundelen binnen het nieuwe Southfields zijn we nog beter in staat de markt te bedienen met sportcontent in de breedste zin van het woord. Met het directie driemanschap Ernst Veldkamp, Arthur Zuijderwijk en Emiel Gobes heb ik daar alle vertrouwen in”, aldus Peter Lubbers, ceo van Banijay Benelux,. Southfields verhuist per 11 augustus naar het Banijay Benelux hoofdkantoor aan de MediArena in Amsterdam.