Nieuws

Frans voetbal op Ziggo Sport  

Ziggo Sport gaat in het seizoen 2021/2022 de wedstrijden uitzenden van de Franse voetbalcompetitie Ligue 1. Ziggo heeft de uitzendrechten voor meerdere seizoenen verworven.  Nieuwe Nederlandse spelers in Frankrijk zijn onder anderen Georginio Wijnaldum, Justin Kluivert, Calvin Stengs, Pablo Rosario en Marco Bizot.  Bij Lyon is met Peter Bosz een Nederlandse trainer in Frankrijk actief.  

De Franse competitie wordt gesponsord door thuisbezorg- en afhaalbedrijf Uber Eats. De naam daarvan is ook in het logo opgenomen.  

Met het Franse competitievoetbal dekt Ziggo zich alvast in tegen het wegvallen in 2022 van Formule 1 en Premier League. De uitzendrechten daarvan gaan over naar Nordic Entertainment Group (NENT), een Zweeds mediabedrijf dat in Nederland de streamingsdienst Viaplay gaat opzetten. 

Eerder al verlengde Ziggo Sport het contract met de Italiaanse Serie A. Naast de Franse en Italiaanse voetbalcompetitie beschikt de zender dit seizoen nog over de uitzendrechten van de Engelse Premier League en de Spaanse La Liga. Daarnaast blijft ook de UEFA Champions League, net als de kwalificatie-interlands voor het WK 2022 in Qatar, via Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal te zien. Datzelfde geldt voor het bekervoetbal om de FA Cup, Copa del Rey en de Coppa Italia. 

Ziggo Sport verlengde ook de uitzendrechten voor de IndyCar series, de Formule E en het Six Nations Rugby voor meerdere jaren. De sportzender gaat meer tijd besteden aan de IndyCar series waarin de Nederlander Rinus van Kalmthout uitkomt. In de Formule E starten Robin Frijns en Nyck de Vries, in de W-Series Beitske Visser). Ook DTM, Supercars, Porsche Carrera Cup, Ferrari Challenge en WRC komen op Ziggo Sport.  

Gedurende het basketbalseizoen zendt Ziggo Sport ruim dertig wedstrijden uit van play-offs en de nieuwe gemengde competitie van België en Nederland, de BNXT League.  

Per 1 september start Marcel Beerthuizen als directeur van Ziggo Sport. Hij volgt Wil Moerer op, die met  prépensioen gaat. Beerthuizen is gespecialiseerd in sportsponsoring en sportmarketing. Hij was daarin actief met het bedrijf  ‘bigplans’. Eerder richtte hij het bedrijf TBWA\Brand Experience Company op.