Nieuws

Aanmeldproces voor Winterspelen Beijing 2022 is begonnen, deadline 25 augustus

Medio augustus heeft de NSP de formulieren voor het accreditatieproces van schrijvende verslaggevers, fotografen en eventuele technici voor de Olympische Winterspelen 2022 aan de aangemelde sportredacties en verslaggevers/fotografen verzonden. De deadline voor het terugzenden van de formulieren en pasfoto's is gesteld op 25 augustus.


Het IOC heeft Nederland voor Beijing een quotum van 38 media-accreditaties toegewezen. Het gaat om 25 accreditaties (E) voor journalisten, 11 voor fotografen (EP) en 2 voor technische ondersteuning. Het aantal is exclusief de medewerkers die voor rechtenhouders tijdens de Winterspelen in China aan de slag gaan, zoals NOS en Eurosport.

Het aantal is exact hetzelfde als de Nederlandse mediadelegatie kreeg toebedeeld voor de Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang (2018). Vier jaar eerder in Sotsji mochten nog 41 Nederlandse mediavertegenwoordigers verslag doen vanuit Rusland.

De Winterspelen in Beijing worden gehouden van vrijdag 4 februari tot en met zondag 20 februari 2022, over zes maanden alweer.