Nieuws

Recordaantal films op Sport Film Festival Rotterdam

Het Sport Film Festival Rotterdam heeft voor zijn komende editie (7 tot en met 10 december) een recordaantal van 62 sportfilms geselecteerd.

Het evenement bestaat dit jaar uit een vierdaags online filmfestival en één fysiek evenement in het Rotterdamse filmtheater LantarenVenster, waar de internationale award show wordt gehouden.

Van de geselecteerde films uit meer dan 24 landen gaat het merendeel in première tijdens het festival. In het oog springende lange films zijn de documentaire The Longest Wave over de Amerikaanse surflegende Robby Naish, de documentaire Arsène Wenger: Invincible  en de speelfilm Riding Uphill, over het turbulente leven van een Japanse honkballer die een overstap maakt naar de keirin.

In de reeks korte films is onder meer de documentaire OutSwing te zien, over een Pakistaans meisjescricketteam dat ondanks de culturele belemmeringen zijn favoriete sport beoefent. Daarin ook de film Frank Curiel - A Baseball Story, handelend over de inspirerende Curaçaose honkbalcoach Frank Curiel.

Ook Nederlandse films komen aan bod, zoals de documentaires Gaan voor Goud (roeien) van regisseur Yolanda van der Linden, Mama (paaldansen) van Marieke de Bra en Dutchess of the Sea (roeien) van Mayke Pels en Sanne Kranenborg.

Tijdens de internationale award show op 9 december worden zeven juryprijzen uitgereikt aan de prijswinnende films en filmmakers.