Nieuws

In maart uitreiking van de NSP-jaarprijzen

De NSP kijkt deze week samen met partners Arko Sports Media en TOTO/Nederlandse Loterij naar een geschikte datum voor de uitreiking van onze gebruikelijke jaarprijzen.  

Gestreefd wordt naar een datum in maart, zodat ook de olympische verslaggevers en fotografen na terugkeer uit Beijing aanwezig kunnen zijn. Zodra de streefdatum en de locatie bekend zijn, zullen we deze subiet communiceren en kan men zich aanmelden. 

Kees Jongkind werd in 2021 verkozen tot Sportjournalist van het Jaar. (Foto: Stephan Tellier).

Zoals bekend moesten we onze jaarlijkse bijeenkomst voor het tweede achtereenvolgende jaar uitstellen, maar gegeven de versoepelingen staat weinig de prijsuitreikingen meer in de weg. We streven naar een gezellige samenkomst en een weerzien na een lange periode van sociale onthouding. 

De diverse jury’s hebben inmiddels allemaal hun keuzes bepaald en niets staat dus de bekendmaking van de prijswinnaars van het Sportnext sportjournalistiek talent van het jaar 2021, de Sportjournalist van het Jaar 2021, de Scoop van het Jaar 2021 en de Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2021 meer in de weg. Tevens zullen we dan de nummers 1, 2 en 3 van de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar 2021 huldigen en hen de waardecheques namens Cameraland overhandigen. 

Zoals bekend riep de jury, bestaande uit onze penningmeester René Bouwman, onze foto-ambassadeur Louis van de Vuurst en fotografe Mathilde Dusol, de foto van de val van Mathieu van der Poel in Tokio van de hand van Robin van Lonkhuijsen uit tot beste sportfoto.