Nieuws

Dean Mouhtaropoulos POY Sportfotograaf van het Jaar 2021

Dean Mouhtaropolous

Getty-fotograaf Dean Moutharopoulos is door Pictures of the Year International (POY) uitgeroepen tot internationaal Sportfotograaf van het Jaar.

De in Melbourne geboren Australiër, lid van de NSP en woonachtig in het Brabantse Rijen, won de titel in de 79e editie van de prestigieuze prijs en een kristallen kunstwerk voor zijn ingezonden portfolio. (https://mediastorm-0y9o.netlify.app/2/first-place-sports-photographer-of-the-year/first-sports-photographer-of-the-year-dean-mouhtaropoulos-f158044a).

Daarin zijn 30 foto’s opgenomen van diverse sporten en sporters op de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio, maar ook van schaatsers, hockey en zelfs een beeld van het schaken in Wijk aan Zee. Voor de inzending moesten ten minste drie sporten zijn gefotografeerd. Dat is voor deze AllSportSnapper geen probleem; hij heeft een lange lijst van sporten die hij in zijn loopbaan gevolgd heeft.

Een foto uit het bekroonde portfolio van Dean Moutharopoulos: shorttrackster Xandra Velzeboer voorop tijdens het NK in januari 2021.

De fotoprijs is een van de oudste ter wereld en bestaat sinds 1944, opgezet door de Missouri School of Journalism in Columbia (Missouri) en het.Donald W. Reynolds Journalism Institute.