Nieuws

Netflix volgt acht teams tijdens Tour de France

Acht wielerteams laten zich tijdens de komende Tour de France volgen voor een serie op Netflix. De documentaire-reeks zal pas een jaar later, in mei 2023, online komen. Jumbo-Visma is een van de acht ploegen die de camera’s ook binnenskamers toelaat. UAE, met tweevoudig Tour-winnaar Tadej Pogacar, en Alpecin-Felix met Mathieu van der Poel werken niet mee.

De deelnemende ploegen ontvangen volgens het AD 60.000 euro per team. ,,Het gaat erom dat we waarde creëren voor de wielersport. De fan moet een mooi, reëel beeld krijgen”, aldus manager Richard Plugge van Jumbo-Visma.

Volgens Netflix past de wielerserie in een soortgelijke productie over de Formule 1, die inmiddels aan het vierde seizoen toe is. Jumbo-Visma gunde tv-kijkers eerder al een kijkje binnen de ploeg met de documentaires  De Tour van Bauke (2013),  Code Geel (2020) en Plan B, the Fall & Rise (2021). In 2013 stond sprinter Marcel Kittel centraal in de documentaire Nieuwe Helden van de Nederlandse ploeg Argos-Shimano, voorloper van Team DSM.