Nieuws

Talent Van Koldenhoven onderscheidt zich met multimediaal werk

,,Is dit de toekomst van de sportjournalistiek?”, vroeg jurylid Diana Kuip over zijn werk aan Chiel van Koldenhoven, net verkozen tot het Sportjournalistieke talent van  2021. ,,Nee, het is het heden”,  reageerde de winnaar gevat, die bij NOS Sport werkt als multimediale redacteur.

‘Een hardwerkende, jonge redacteur die alles in de vingers lijkt te hebben. Hij bedenkt, monteert, produceert, schrijft scripts en verhalen, vlogt en presenteert’, aldus de NSP-jury.

Chiel van Koldenhoven (links) met jurylid Diana Kuip. (Foto: Stephan Tellier).

Chiel van Koldenhoven (27) onderscheidde zich in 2021 bij NOS Sport met drie opvallende producties. Hij stond samen met een collega aan de voet van de nieuwe rubriek ‘Sportexplainer’ op YouTube. Daarin wordt een ingewikkeld sportonderwerp aan de jonge kijker uitgelegd. Hij was niet alleen gezicht hiervan, maar bedacht ook de onderwerpen, deed de research, schreef het script, regelde productionele zaken van beeld tot locatie, presenteerde en monteerde.

Daarnaast volgde Van Koldenhoven het Nederlands elftal en maakte hij vlogs hiervan. In de serie ‘In het spoor van Oranje’ op You Tube laat hij zien wat er bij en rond Oranje gebeurt, ook hóé er journalistiek bedreven wordt. Dit jaar wordt Van Koldenhoven ook ingezet als verslaggever bij Formule 1-races.

Chiel van Koldenhoven was na zijn studie aan de Hogeschool Utrecht werkzaam voor onder meer nu.nl. Vanaf 2013 werkt hij al voor de NOS, sinds 2018 als multimediale redacteur. De jury bestond uit Martijn Hendriks, Diana Kuip en Henk van der Sluis.