Nieuws

Voetbalmagazine Tardelli gaat stoppen

Het voetbalmagazine Tardelli zal in juli voor het laatst verschijnen. Tardelli kwam sinds januari 2018 zes keer per jaar uit. Het magazine is genoemd naar de Italiaanse international Marco Tardelli en richt zich met verhalen en grote interviews vooral op de jaren zeventig en tachtig.  

De cover van Tardelli, verschenen in maart 2022.

Uitgever/hoofdredacteur Ruud Doevendans heeft de abonnees laten weten wegens tijdgebrek te moeten stoppen. Doevendans: ,,We hebben ongelooflijk veel gedaan, prachtige verhalen gepubliceerd en vele grootheden kunnen interviewen. Maar aan alles komt ooit een einde. Er zijn het laatste jaar veel mooie dingen op mijn pad gekomen, die veel tijd vragen.”  

Eerder was Doevendans verantwoordelijk voor het voetbalmagazine Half 3, dat tussen 2010 en 2015 uitkwam en na 18 edities ophield te bestaan. Tardelli zal dit jaar nog drie keer verschijnen. De laatste uitgave wordt een WK 1982-special, met onder meer de finale Italië – West-Duitsland waarin Marco Tardelli  scoorde voor Italië. De abonnementen zullen worden verrekend.