Nieuws

Accreditatieproces WK Qatar 2022: meld je nu alvast aan

Het accreditatieproces voor de media voor het WK in Qatar begint weldra. De organisatie laat via de KNVB weten dat alle fotografen en journalisten moeten beschikken over een vereist en goedgekeurd FIFA Media Hub-account.

Alvorens met de formele accreditatie te beginnen horen NSP en KNVB de komende dagen graag hoeveel verslaggevers en fotografen namens welk medium, persbureau of fotopersbureau van plan zijn ter plaatse verslag te gaan doen van het WK. Dit omdat er quota voor de media aan het toernooi verbonden zijn. Ter geruststelling: de KNVB heeft de NSP laten weten dat het quotum in het verleden altijd toereikend is geweest.

Voor sportchefs, fotografen en freelance-verslaggevers daarom het klemmende verzoek om zo spoedig mogelijk een opgave te doen wat de wensen zijn ten aanzien van een accreditatie. Namen hoeven we nog niet te hebben, wel een globale indruk van het te verwachten aantal aanvragen. Stuur daarom liefst per ommegaande svp een mailtje ter inventarisatie naar info@nsp.nl.  

Sommigen van jullie hebben al een werkend FIFA Media Hub-account, waarop te zijner tijd aanvragen kunnen worden gedaan. Wie nog niet zo’n account heeft, wordt aangeraden zo’n account zo snel mogelijk aan te vragen via https://extranets.fifa.com/en/registration/mediahub.

Overigens kunnen we op een groot deel van de vragen (zoals accommodaties etc.) nog geen antwoord geven. Zodra we informatie beschikbaar hebben, zullen we die delen met geïnteresseerden en uiteraard via onze website en sociale media. Het accreditatieproces sluit op 31 juli.

Het toernooi, dat op 21 november wordt geopend door het Nederlands Elftal en Senegal, duurt tot en met 18 december 2022.