Nieuws

Journalist Keppel bedreigd na verschijning boek over coming-out

Journalist en voormalig hockeyprofessional Pepijn Keppel zegt via sociale

media doodsbedreigingen te hebben gekregen in verband met de verschijning van zijn boek ‘De laatste man’, waarin hij zijn coming-out in de sportwereld beschrijft.

 

Hij meldde dat maandagavond in het radioprogramma Met het Oog op Morgen (NPO Radio 1). Keppel (1996) is schrijver en freelancejournalist voor onder meer Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer, en werkte eerder voor NRC Handelsblad en Follow the Money. Bij FTM deed hij ook onderzoeksjournalistiek in de sportwereld.

Zijn debuut ‘De laatste man’ verscheen deze week. Keppel gold als groot hockeytalent, maar durfde niet uit de kast te komen. Mede daarover gaat zijn boek.

In het ‘Oog’ https://www.nporadio1.nl/fragmenten/nos-met-het-oog-op-morgen/c9459d88-3f5a-4c94-aae6-c655d3a6e6d0/2022-04-25-hoe-is-het-om-homo-en-topsporter-te-zijn vertelde hij dat naar aanleiding va het boek bedreigingen ontving. ,,En dan krijg ik meteen weer doodsbedreigingen via Twitter en Instagram. Gay zijn is nog steeds een taboe, niet alleen binnen de hockeywereld. Nadat ik uit de kast kwam, heb ik nog een tijdje op semiprofessioneel niveau gehockeyd. Op het veld werd ik vaak uitgescholden door tegenstanders.”

Volgens de oud-topsporter is zijn boek bedoeld voor ‘’alle kleine Pepijntjes die nu op het veld rondlopen. Opdat zij zien dat je wél uit de kast kan komen als je op het sportveld staat. En opdat tophockeyers die nu actief zijn bewuster nadenken over wat het betekent om iemand in het team te hebben die niet hetero is. En dat diversiteit verder gaat dan seksuele diversiteit - dat geldt net zo goed voor culturele diversiteit."