Nieuws

Tweede serie Kopstukken op Voetbalzone

Het interviewprogramma Kopstukken is terug op de kanalen van Voetbalzone voor een tweede serie. In deze reeks gaan opnieuw bekende gezichten uit de Nederlandse voetbaljournalistiek in gesprek met presentator Justus Dingemanse over hun carrière en het werkveld, wat wederom een hoop interessante inkijkjes en anekdotes oplevert.

Kees Jansma te gast bij presentator Justus Dingemanse (rechts)

De nieuwe serie is ditmaal opgenomen bij Bar & Restaurant NOLA in Utrecht en onder meer sportjournalist en voormalig Oranje-perschef Kees Jansma, Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam, commentator/presentator Wytse van der Goot, (sport)schrijver/columnist Nico Dijkshoorn, en VI-hoofdredacteur/Ajax-watcher Freek Jansen schuiven aan. Ook maakt Eppo van Nispen tot Sevenaer, de directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, zijn opwachting. Aan de hand van een duik in het uitgebreide archief van zijn organisatie bespreekt hij de carrières van de gasten.

De reeks wordt afgetrapt met Jansma, die terugblikt op ruim een halve eeuw sportjournalistiek met daarin veel hoogte- en dieptepunten. Zo vertelt hij hoe hij aan het begin van zijn carrière stilletjes achter in de auto moest zitten en niet aan tafel mocht eten met zijn oudere collega’s. Ook blikt hij terug op de roerige periode bij de NOS vol conflicten en zijn tijd bij Oranje waarin hij alle zeilen moest bijzetten om zowel de coach als de spelers voor de camera’s te krijgen.

De afleveringen verschijnen vanaf dinsdag 26 april wekelijks op de verschillende kanalen van Voetbalzone, waaronder de website, YouTube en Spotify. Naast de reguliere gesprekken van een uur die iedere twee weken zullen verschijnen, zijn er ditmaal ook tussentijds aanvullende afleveringen met losse fragmenten en feitjes over de loopbaan van de gast. Het eerste seizoen van Kopstukken met daarin Frank Evenblij, Soufiane Touzani, Fresia Cousiño Arias, Sjoerd Mossou, Sierd de Vos, Joep Schreuder, Michel van Egmond en Wilfred Genee kreeg een bereik van uiteindelijk ruim tien miljoen kijkers.