Nieuws

Vragen waren volgens Kroos ‘niet empathisch genoeg’

De finale van de Champions League kreeg voor de kijkers van tv-zender ZDF een vervolg, dat nog dagenlang voor heftige gesprekstof zorgde in de Duitse media. Aanleiding was de reactie van de Duitse Real-speler Toni Kroos, die pal na de wedstrijd boos wegliep bij een tv-interview omdat de vragen hem niet bevielen.

Nog in de hitte van de strijd werd Kroos door ZDF-verslaggever Nils Kaben geconfronteerd met de stelling dat de zege van Real ‘toch niet vanzelfsprekend was geweest na een wedstrijd waarin Real een tijdlang  in de verdrukking was gebracht door Liverpool’. 

Toni Kroos bejubelt de triomf van Real Madrid in de Chanpions League. Rechts wendt ZDF-verslaggever Nils Kaben zich van hem af. (Foto: ANPFoto/Mohammad Javad Abjoushak / SOPA Images / Sipa USA)

Kroos had op ‘meer empatische vragen’ gerekend, zei hij een dag later. ,,Negentig minuten lang heb je tijd gehad om slimmere vragen te bedenken, en dan kom je met zo’n Scheissfrage aan”, zei Kroos, die boos wegliep van de camera.

Daags daarna zei Kroos in een podcast dat hij beter het woord ‘Dreckfrage’ had kunnen hanteren. Kroos zei in de podcast ook dat hij nog wel had overwogen om de kwestie met de ZDF-verslaggever meteen uit te praten in zijn podcast. Hij had daar dan toch vanaf gezien omdat Kaben meteen al in de media was verschenen met als uitleg dat hij zijn vragen wellicht iets anders had moeten formuleren.

Voor Kroos was dat niet genoeg. In de podcast wees hij als ‘goed voorbeeld’ naar zijn interview voor betaalzender DZAN, opgenomen meteen nadat hij bij ZDF was weggelopen. Tot genoegen van Kroos begon verslaggeefster Laura Wontorra haar interview met de vraag: ,,Toni, uw vijfde Champions League-titel! Dat is ongelooflijk! Kunt u dat al enigszins bevatten en onder woorden brengen?”