Nieuws

Accreditatie voor WK-duels Qatar gestart

Alle journalisten die voor een persaccreditatie voor het WK in Qatar in aanmerking wilden komen, hebben vorige week hun zogenoemde control keys via de KNVB ontvangen. Met deze toegangssleutels kunnen de media hun aanvragen afronden. Wanneer de accreditaties eenmaal zijn toegewezen kan het proces in gang worden gezet om kaarten voor de wedstrijden aan te vragen.

De accreditatieaanvragen voor alle schrijvende journalisten zijn nagenoeg allemaal gehonoreerd. Voor de fotografen is door de KNVB bij de FIFA een uitbreiding gevraagd en die is gehonoreerd. Daarmee kunnen alle aanvragers bediend worden.

Ook hebben de meeste media inmiddels hun verblijf kunnen regelen.

Wel blijkt het lastig te zijn om camjo’s die tv- en video-opnamen willen maken in Qatar, zoals van persconferenties van Oranje en andere deelnemende teams, te accrediteren. De KNVB heeft de redacties geïnformeerd over de praktische problemen. Daarbij komt nog dat in Qatar strenge regels gelden voor het maken van film- en video-opnamen en het invoeren van de apparatuur daarvoor. Voor het maken van opnamen is een speciale vergunning nodig.

Het WK wordt op 21 november geopend door het Nederlands elftal en Senegal en duurt tot en met 18 december 2022.