Nieuws

Accreditatie WK volleybal sluit 3 september

De accreditatie voor het WK volleybal voor vrouwen sluit zaterdag 3 september. Het WK, volgens de volleybalbond ‘een van de grootste sportevenementen ooit in Nederland’, begint op 23 september.  Aan het toernooi doen 24 landenteams mee, verdeeld over vier poules. Een deel van de poulefase en de tweede ronde, twee kwartfinales en een halve finale worden in Polen afgewerkt.

Het ‘Nederlandse’ deel van het WK omvat 60 van de 100 wedstrijden, verdeeld over Gelredome Arnhem (23 september – 2  oktober), Ahoy Rotterdam  (4 – 9 oktober) en Omnisport  in Apeldoorn (11 – 15 oktober). De finales en de wedstrijd om de derde plaats zijn op 15 oktober in Apeldoorn.

Accreditaties kunnen alleen worden aangevraagd via het systeem van de internationale volleybalfederatie FIVB. (en.volleyballworld.com/volleyball/competitions/women-worldchampionship-2022/competition/media-accreditation). Toelating wordt alleen verstrekt aan professionele mediavertegenwoordigers met een perskaart en specifieke opdracht. Voor inhoudelijke vragen kan contact worden opgenomen met media.acceditation@volleyball.world