Nieuws

Waarschuwing voor stafleden TOP Oss na hinderen fotografen

TOP Oss heeft twee stafleden een officiële waarschuwing gegeven voor het hinderen van twee sportfotografen tijdens ongeregeldheden na afloop van het duel met en bij FC Den Bosch. ,,Herhaling van dit ongewenste gedrag leidt tot direct vertrek bij TOP Oss”, schrijft algemeen directeur Jack van Lieshout in een reactie op de klacht die de NSP namens beide fotojournalisten had ingediend.

De twee fotografen, Remko Kool (ProShots) en Joris Verwijst (Orange Pictures), werden door de teammanager en de materiaalman van TOP Oss belaagd toen zij foto’s maakten van het incident, dat onder meer leidde tot ernstige verwondingen bij een beveiliger en waarbij ook twee agenten gewond raakten. Kool werd zelfs omvergeduwd door de materiaalman, zo blijkt uit camerabeelden.

Remko Kool (foto: Joris Verwijst)

,,Het moge duidelijk zijn dat TOP Oss het hinderen en belagen van fotojournalisten tijdens het uitoefenen van hun werkzaamheden door haar stafmedewerkers volstrekt onacceptabel vindt”, schrijft Van Lieshout. ,,Inderdaad hebben twee van onze stafmedewerkers, John Tiemessen en Marc van Griensven, dit gedrag vertoond na afloop van de wedstrijd FC Den Bosch - TOP Oss op 17 september in stadion De Vliert. De beelden die wij in bezit hebben laten daar geen enkel misverstand over bestaan.”

Technisch directeur Klaas Wels maakte namens TOP Oss meteen na het incident al zijn excuses. ,,Ik wil dit aan de heren Kool en Verwijst nogmaals doen”, aldus de directeur van TOP Oss.

De materiaalman, die Remko Kool omverduwde, werd voor het duel met Willem II van afgelopen vrijdag op non-actief gesteld en mocht ook niet in het stadion komen. ,,Ik ga uit van een eenmalig incident”, aldus Van Lieshout.