Nieuws

Inzendingen voor Golfpersprijs 2022 welkom

Journalisten die willen meedingen naar de Golfpersprijs 2022 kunnen hun werk tot en met 16 oktober inzenden, zo laat de organisatie weten.

De uitreiking van de twee Golfpersprijzen 2022 vindt plaats tijdens het jaarlijkse eindejaarsdiner van de Nederlandse Vereniging van Golfende Journalisten (NVGJ) op 7 november.

De persprijs is een gezamenlijk initiatief van onder meer de Nederlandse Golf Federatie en de NVGJ.

Columnist Jan van Galen, in 2021 winnaar van de Golfpersprijs in de categorie tekst.

Vorig jaar wonnen fotograaf Harmen de Jong en columnist Jan van Galen de prijs in de respectievelijke categorieën 'beeld en geluid' en 'tekst'. Jan van Galen werd door de vakjury gekozen op basis van zijn serie columns 'De Senior Golfer' op www.golf.nl. In de categorie beeld werd een foto van Harmen de Jong bekroond, waarop golfer Wil Besseling in het water staat.

Inzendingen met alle denkbare journalistieke uitingen, onder te verdelen in Tekst en Beeld & Geluid, zullen worden beoordeeld op de ’meest saillante journalistieke verslaggeving over de golfsport’ in Nederland.

Net als vorig jaar stellen alle leden van de NVGJ uit de inzendingen een shortlist samen door middel van stemming. Daaruit wordt door een vijfkoppige jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de vier betrokken organisaties, onder voorzitterschap van een onafhankelijk journalist, in beide categorieën een winnaar gekozen.