Nieuws

Mogelijk alle rechten Europees clubvoetbal vanaf medio 2024 bij Ziggo Sport

Betaalzender Ziggo heeft nog niet willen bevestigen dat het vanaf het seizoen 2024/25 alle uitzendrechten voor de drie toernooien van het Europese clubvoetbal in handen krijgt.  Een woordvoerder van Ziggo onthoudt zich van commentaar op uitlatingen van sportmarketeer Chris Woerts, die namens Talpa (SBS en Veronica) onderhandelde.

Talpa heeft van de UEFA te horen gekregen dat het totale pakket aan één partij is toegewezen, Ziggo Sport volgens Woerts. Ziggo Sport zal een deel van de wedstrijden op het open net uitzenden. Volgens Woerts komen de kosten van het pakket boven de 25 miljoen euro uit.

Tot aan de zomer van 2024 is het Champions League-voetbal op het open net te zien bij RTL 7. Als houder van het zogeheten B-pakket kan Ziggo nu al wedstrijden van de Champions League uitzenden, inclusief de wedstrijden van de Nederlandse vertegenwoordiger(s).  De Europa League en de Conference League blijven tot medio 2024 bij Veronica.  ESPN beschikt bij de twee kleinere toernooien over het B-pakket.

Ziggo Sport vult met het nieuwe contact het gat dat is ontstaan uit het wegvallen van de rechten voor de Premier League en Formule 1.