Nieuws

Verslaggever RTV Noord weer welkom na korte boycot bij FC Groningen

Spelers en staf van FC Groningen staan weer open voor contact met verslaggever Stefan Bleeker van RTV Noord. De verslaggever werd vorig weekeinde geboycot vanwege zijn berichtgeving over een privézaak van de Zweedse aanvaller Paulos Abraham.

Na de publicatie werd bekend dat Abraham door FC Groningen vervroegd met vakantie is gestuurd, volgens de club omdat de speler en zijn vriendin al langere tijd te maken hebben met dreigementen. Daags voor het besluit van FC Groningen publiceerde Stefan Bleeker op de website van RTV Noord een artikel over de hond van Abraham, een American Stafford die drie weken geleden de chihuahua van een buurman heeft doodgebeten. Volgens RTV Noord zijn andere bewoners van het appartementsgebouw sindsdien bang voor het huisdier van de voetballer.

Paulos Abraham (Foto: Cor Lasker / ANP)

De berichtgeving hierover vond FC Groningen te ver gaan.  Op maandag 7 november werd de boycot opgeheven. Er gelden wel speciale voorwaarden. Zo is na afloop van wedstrijden naast de coach nog maar één speler beschikbaar voor RTV Noord. Ook heeft de omroep zich erbij neergelegd dat perscontacten met directie, staf en spelers uitsluitend via de perschef verlopen.

In een reactie op de tijdelijke boycot trok Groningen-coach Frank Wormuth op ESPN een vergelijking met protesten in Iran tegen het regime. ,,In Iran staan de mensen op, net als de boeren hier in Nederland. Zo moet je ook dit statement van de spelers zien. En dan zijn wij als trainers natuurlijk solidair en accepteren wij deze beslissing”, zei Wormuth. Op de uitspraken van Wormuth volgde veel kritiek op onder meer sociale media.