Nieuws

Inzendtermijn NSP Sportfoto van het Jaar 2022 is geopend

Beeldmateriaal voor de NSP Sportfoto van het Jaar kan tot en met maandag 26 december 2022 worden ingezonden via fotoprijs@nsp.nl. Kandidaten wordt verzocht hun inzendingen (maximaal 10 beelden)  te versturen via WeTransfer naar bovengenoemd mailadres.

Na ontvangst zal de jury, net als vorig jaar bestaande uit Mathilde Dusol, Louis van de Vuurst en René Bouwman, uit de inzendingen de tien mooiste beelden en de drie prijswinnaars selecteren.

De winnaar ontvangt zoals gebruikelijk een waardecheque van €1250, beschikbaar gesteld door Cameraland. Voor de nummers twee en drie stelt onze partner Cameraland waardecheques van €750 en €500 beschikbaar. De winnaar ontvangt tevens de Kristallen Camera, een kristallen camera van de hand van glaskunstenaar Ming Hou Chen, beschikbaar gesteld door Canon.

Zoals eerder bekendgemaakt heeft de NSP de samenwerking met de stichting Zilveren Camera beëindigd. Het bestuur besloot daartoe besloten na uitvoerig overleg over de toekomst van de prijs voor de beste sportfoto van het jaar.

De winnende foto van 2021, de val van Mathieu van der Poel in de olympische mountainbikewedstrijd, gemaakt dor Robin van Lonkhuijsen (ANP).

De NSP zal binnenkort toetreden tot het bestuur van de nieuwe stichting Nieuwsfoto (i.o.), die tot doel heeft de aandacht te vestigen op het vaak lastige werk om onder moeilijke omstandigheden unieke nieuws- en sportfoto’s te maken. Omdat de voorbereidingstijd te kort was om reeds nu een goede verkiezing te houden, wordt gestreefd naar een eerste prijsuitreiking over het jaar 2023 aan het begin van 2024. Onze penningmeester én fotograaf René Bouwman zal in de nieuwe stichting de bestuurszetel namens de NSP gaan bezetten.

Het nieuwe initiatief heeft overigens geen gevolgen voor inzendingen van sportfotografen voor de Zilveren Camera. Die prijs behoudt gewoon zijn sportcategorie, alleen zal de naam van de NSP er niet meer aan verbonden zijn. De jury van de NSP Sportfoto van het Jaar zal opereren in dezelfde geest qua wedstrijdvoorwaarden als in de afgelopen jaren.