IN DE SPO(®)TLIGHT

Egbert van der Weerd (Gelderlander) over woede-uitbarsting trainer Meijers (Achilles)

‘Een verschil van mening, dat is alles’

‘Meijers houdt hoofd koel’, stond op 3 mei boven een artikel van Julian Droog in de Gelderlander. Twee dagen later ontplofte Eric Meijers, trainer van Achilles ’29, na de degradatie uit de eerste divisie. ‘Kutkrant’, tierde hij tot drie keer toe voor de camera van FOX Sports. ,,Vanaf dag één zijn we achtervolgd en negatief benaderd door de Gelderlander. Dat kwam er nu even uit”, lichtte hij zijn uitbarsting toe. Julian Droog kan wegens vakantie niet reageren. Egbert van der Weerd, chef sportredactie van de Gelderlander, neemt de zaak niet hoog op.

Mag Eric Meijers zich terecht achtervolgd voelen door de regionale krant, Egbert?

,,De verslaggeving van Achilles wijkt qua benadering niet af van bijvoorbeeld die bij Vitesse, NEC of De Graafschap, de andere clubs in ons verspreidingsgebied. Het verschil is wel dat de andere clubs gevolgd worden door verslaggevers in vaste dienst. Bij Achilles is Julian Droog, een van onze beste freelancers, de clubwatcher. Hij ziet alle wedstrijden en zorgt voor het dagelijkse nieuws rond de club.”

Nooit signalen gekregen dat er zoveel ongenoegen sluimerde bij  de trainer van Achilles?

,,Er zal heus wel eens iets gebeurd zijn waarover Julian en Meijers in discussie zijn geraakt. Dat lijkt me niet zo abnormaal. Ik ben in de eerste helft van dit seizoen wel eens bij de clubleiding wezen praten omdat men boos was over berichtgeving met betrekking tot financiële zaken. Maar wat Meijers kan hebben dwarsgezeten, is mij niet duidelijk. Ja, Achilles mag zich zeker gevolgd weten, dat is onze verantwoordelijkheid als plaatselijke krant, maar achtervolgd? Nee, dat is voor zijn rekening.”

Heb je nog met Julian Droog over dit incident gesproken?

,,Nee, hij is zaterdag op vakantie gegaan. Dat was zo gepland. Dit vond ik geen zaak om hem daar nog over lastig te vallen. Hij heeft zijn werk goed gedaan.”

Heeft de Gelderlander al contact opgenomen met Achilles of excuses geëist van Meijers?

,,In het reguliere overleg van de chefs met de hoofdredactie heb ik het zelf aangekaart. Er werd niet zwaar aan getild. Niemand vond dat we ons beklag moesten doen Achilles, een andere verslaggever pleitte daar nog wel voor. Afgesproken is om dit even te laten rusten.”

En dan?

,,Ik denk dat ik over een paar weken eens een kopje koffie ga drinken met Eric Meijers. Er zal hem heus wel iets dwars gezeten hebben dat er op deze manier uitkomt. Bij Vitesse heb ik als verslaggever met Henk ten Cate te maken gehad. Die ontplofte ook wel eens. Dan had je knallende ruzie en liep hij soms woedend weg. Ten Cate kwam altijd terug aan tafel. Je hebt een verschil van mening, dat is alles.”

Henk Mees