Nieuws

Prijzenpot voor NSP Sportfoto 2017

Cameraland en Canon hebben ook voor de komende editie van het NSP Sport & Media Nieuwjaarsdiner (22 januari a.s.) hun medewerking toegezegd. De winnende foto van de vorige editie was een zweefduik van PSV-doelman Jeroen Zoet, gemaakt door Eric Verhoeven (Soccrates Images).

Voor de maker van de prijswinnende foto stelt Cameraland een kristallen camera en een waardebon van 1000 euro beschikbaar, de NSP doet daar de eeuwige roem bij. De tweede prijs wordt beloond met een waardebon van 500 euro, de nummer drie uit de voorselectie van tien foto’s ontvangt een waardebon van 250 euro. Daarnaast draagt de leverancier van professionele fotoapparatuur bij in het maken van een filmpje waarin de tien genomineerde foto’s zijn verwerkt.

Canon staat garant voor de kosten van de afdrukken van die tien foto’s op doeken van 2,10 x 1,90 meter, die tijdens het NSP Sport & Media Nieuwjaarsdiner prominent worden tentoongesteld. De genomineerde foto’s worden ook verwerkt in de tafelkleden; dat is een van de bijdragen die KPN levert aan het welslagen van de avond, evenals technische ondersteuning. Verder levert de Olympische Sociëteit een bijdrage aan het evenement.

Inzendingen zijn tot en met 2 januari 2018 welkom via fotoprijs@nsp.nl

Inzendingen en/of suggesties voor de andere jaarprijzen zijn welkom via info@nsp.nl. Het gaat om nominaties voor Sportjournalistiek Talent van het Jaar (winnaar vorig jaar NRC’s Fabian van der Poll), Sportjournalist van het Jaar (vorig jaar AD’s Thijs Zonneveld) en de NSP Sportpersoonlijkheid van het Jaar (vorig jaar Sven Kramer). Inzending hiervoor is mogelijk tot 24 december 2017.