Nieuws

Op glad ijs tijdens NSP Sport & Media Nieuwjaarsdiner

Het belooft een enerverende avond te worden tijdens het NSP Sport & Media Nieuwjaarsdiner op maandag 22 januari 2018, ditmaal op de Coolste Baan in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Dat organiseert de NSP in nauwe samenwerking met partner Arko Sports Media en samen met cateraar La Place en House of Sports, de grote initiatiefnemer achter de ijsbaan in het Olympisch Stadion.

We begeven ons qua thema in de discussie eveneens op glad ijs met het thema:

‘Waarom zijn het vooral mannen die verslag doen van het groeiend aantal vrouwelijke sportsuccessen?’

De Nederlandse sportsuccessen worden immers steeds vaker geleverd door vrouwen, maar beschreven en belicht door mannen. Dat is nog altijd de praktijk in dit tijdperk van diversiteit. De stichting Nederlandse Sport Pers heeft onder de circa 700 kaarthouders slechts 25 vrouwen. Iets meer dan 3 procent dus. Onder sportfotografen tellen we slechts vier (!) vrouwen.

Tijdens ons jaardiner worden de gebruikelijke jaarprijzen voor de sportfoto, de sportjournalist, de sportpersoonlijkheid en het sportjournalistieke talent van het jaar uitgereikt.

Dione de Graaff (NOS), Jaap de Groot (De Telegraaf, ovb) en Barbara Barend (HELDEN, ovb) zullen onder leiding van presentator Marcel Maijer (RTL) discussiëren over de rol van de vrouw in de sportjournalistiek – en waarom het niet lukt om voldoende vrouwen te interesseren voor een baan op een sportredactie.

Verder is er een discussie tussen de sportfotografen Klaas Jan van der Weij en Pim Ras over hun fotostijlen en -boeken.

Columnist en voormalig sportverslaggever Marcel van Roosmalen sluit de avond af met zijn inzichten in de rol van vrouwen in de sportjournalistiek.

En tenslotte geldt het diner als het officiële afscheid van Marina Witte als directeur van de stichting Nederlandse Sport Pers, een functie die zij namens de beroepsgroep meer dan 25 jaar heeft bekleed. Alleen dat al is meer dan reden genoeg om aanwezig te zijn.    

NSP-leden betalen €52,50 (ex BTW, €63,62 inclusief) voor deze geanimeerde avond inclusief driegangendiner in winterse sferen en alle dranken.

Inschrijven én betalen kun onmiddellijk via onderstaande link. Kies s.v.p. de optie voor NSP-leden:  

https://www.aanmelder.nl/sportenmedianieuwjaarsdiner